T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Ulaşlı Nuri Bermek Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

 

 

Başlangıçta Ulaşlı köyü olan ardından Gölcük ilçesine bağlı beldeye dönüştürülen, şimdi ise Gölcük'ün bir mahallesi konumundaki eğitim bölgemiz ilk kez 1945 yılında bir eğitim kurumuna kavuştu. Üç derslikli bir binada eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Ulaşlı İlkokulu, zamanla ihtiyaca cevap veremez duruma gelince 1969 yılında beş derslikli yeni bir ilkokul yapıldı.

            Ulaşlı Ortaokulu 1980-1981 yılında açıldı ve ilkokul binasında eğitim-öğretime başladı. 1984-1985 öğretim yılında Ulaşlı Ortaokulu dört derslikli kendi binasına geçti. 1990-1991 Ders yılından itibaren ilkokul ve ortaokul birleşerek Ulaşlı İlköğretim Okulu adını aldı.

            17 Ağustos depremine kadar aynı isimle eğitime devam eden okulumuz depremde büyük zarar gördü ve kullanılamaz duruma geldi.

            Deprem sonrası derslerin başladığı 12 ekim 1999'dan Mart 2000 tarihine kadar okulun bahçesine kurulmuş olan her biri 75 metrekare büyüklüğündeki iki çadırda öğretime devam eden okulumuz bu tarihten sonra prefabriklere geçti.

            Deprem yaralarını sarmak üzere yola çıkan Tekofaks-Panasonic firması Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ayhan Bermek, Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Haluk Bermek ve Sn. Prof. Dr. Gülçin Bermek Saydam, babaları merhum Nuri Bermek anısına yaptırdıkları okulu Ulaşlı halkının hizmetine sunmuşlardır.

            2000 yılının Şubat ayında inşaatına başlanan okul, 18 Kasım 2000' de düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açılmıştır.

            Bölgenin deprem şartnamelerine uygun şekilde inşa edilen okulumuz, bölge halkına teknolojisi ile güvenli, sahip olduğu olanaklarla çok yönlü bir eğitim merkezi olarak sunulmuştur.

            2600 m²'lik okul alanı üzerine 3000 m²'lik kapalı alana sahip okulumuzun 9 derslik, iş atölyesi, resim ve müzik odası, fen laboratuarı ile birlikte kapalı spor salonu ve 200 kişilik çok amaçlı salonu ile kütüphanesi mevcuttur.

 

 Giderek artan nufus karşısında yapılan derslikler hizmete cevap vermediği için Ek Bina yapılmasına karar verilmiştir. 8 ay gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanan ek bina 19 Mayıs 2007 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ayhan Bermek, Gülçin Bermek Saydam, Haluk Bermek, Hande Bermek Başoğlu, Vali Gökhan Sözer, İ.Ü. Rektörü Mesut Parlak, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Japon konuğumuz Dietrich Nedele, protokol ve halkın katılımı ile düzenlenen törenle ek binamız hizmete açılmıştır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2023 - Güncelleme: 02.12.2023 18:25 - Görüntülenme: 57
  Beğen | 0  kişi beğendi